עיצוב תכשיטים עם משמעות וחשיבה חיובית – חלה גנור
החיפוש המתמשך של מעצבת התכשיטים חלה גנור אחר השראה הוא תמיד חיפוש חיצוני ופנימי בו זמנית. זה מסע עם עליות וירידות.
לפעמים זה ביקור בתערוכה, צפייה בקונצרט או הצגה, אין דרך לצפות מתי או מה עשוי להדליק את אותה התאמה. התבוננות בלוח ה"השראות "שלי בפינטרסט גרמה לי לחשוב על המונח החמקמק הזה?
היבט מסוים של האובייקט מעורר ההשראה מתקשר באופן לא מודע עם מחשבה / רגש / רצון הטמון בתוכנו.
ספסל בין עמודים מאת Ryuji Nakamura Architects
מקורות השראה של מעצבת התכשיטים חלה גנור
בהסתכלות על לוח הפינטרסט שלי "השראה" מיד שמים לב שהוא מורכב מתמונות בלבד (ברור – כך המדיום הזה עובד). תמונות אלו נבחרו כי בכולן היה אלמנט ששימש עבורי כמקור השראה בתקופה מסוימת.
בהתחשב בכך ש"השראה" מיוצגת במקרה זה על ידי קבוצה של אובייקטים מצולמים, אפשר לחשוב שההשראה שלי ממוקמת בתוך אותם אובייקטים עצמם: צורתם, צבעם, אסתטיקה, קומפוזיציה וכו'.
אבל אם זה היה כך, אז נוכל לזהות בקלות את המכנה המשותף של כל אותם אובייקטים, וכל אדם יוכל לצפות מה יעורר אותו/ה להיות יצירתי.
החדשות הטובות הן שזה לא המקרה. השראה היא נוסחה לא מוגדרת, קוד שלא ניתן לפיצוח. לכן הרבה פעמים אנחנו מקבלים השראה מכיוונים שלא ציפינו להם.
הסיבה לתהליך אניגמטי זה נעוצה בעובדה שההשראה אינה תלויה רק באובייקט חיצוני אלא גם במרכיב "סודי" אישי ופנימי שטמון בכל אחד מאיתנו.
היבט מסוים של האובייקט מעורר ההשראה מתקשר באופן לא מודע עם מחשבה/רגש/רצון הטבוע בתוכנו, והשילוב של השניים מעורר השראה במוחנו.
לכן החיפוש המתמשך שלי אחר השראה הוא תמיד חיפוש חיצוני ופנימי בו זמנית. זה מסע עם עליות ומורדות. אין דרך לצפות מתי או מה עשוי להדליק את ההתאמה הנקראת יצירתיות.
השראה – פרץ של יצירתיות
הנה דוגמה קטנה איך השראה יכולה להגיע מכיוונים לא צפויים: בשבוע שעבר צפיתי בראיון עם מושיק רוט, שף ישראלי מצליח שלמסעדה שלו באמסטרדם יש שני כוכבי מישלן. הראיון ריגש אותי עד דמעות, והעניק לי השראה לפרץ של יצירתיות במובנים רבים: עיצוב, בישול ובאופן כללי מוטיבציה של דחף חזק "לעשות" ולהתקדם. הייתי המומה מהאיש הזה שהאומנות זורמת בעורקיו ומתעוררת לחיים דרך הבישול שלו: טעם, ריח, מרקם והצגה.
לא מכירה אתו, ותחום העבודה שלו שונה מאוד משלי. עם זאת, חלקים רבים בסיפור שלו קשורים אליי: טעם, ריח, מרקם והצגה.
היכולת לבטא את המחשבות והרגשות שלך – בכל שפה או שיטה שתבחר – היא מתנה אדירה. התחושה שהיצירה שלך מרגשת מישהו – או עד דמעות או התרוממות רוח – מספקת מאוד ומבטיחה לך שעשית משהו נכון ושימחת מישהו אחר ברגע נתון. עבורי, זו אחת ההנאות הצרופות של לעסוק בתחום זה.
|
השאר תגובה